Huawei gizli numara engelleme

Huawei telefonlarda gizli numara engelleme işlemlerinin nasıl yapıldığı aşağıda resimli şekilde anlatılmaktadır.

Eski zamanlarda bazı sabit ev telefon numaralarının görünmeme durumu vardı. Şimdilerde ise böyle bir durum yok. Eğer birisi sizi gizli numaradan arıyorsa kesinlikle şer bir amaç için arıyordur. Bu nedenle Huawei telefonu satın alır almaz ilk yapacağınız şey telefonu gizli/özel numaralara kapatmaktır.

Bunu şu şekilde yapabilirsiniz:

Huawei gizli numara engelleme

Telefonun ana ekranında iken Telefon simgesine basarak Telefon menüsüne giriyoruz.

Huawei gizli numara engelleme

Telefon menüsü, son aramaların tutulduğu, altta rakamların yazdığı, rakamları yazarak arama yapılan yerdir. Telefon menüsünde iken sağ üst köşede yer alan üç nokta sembolüne basıyoruz.

Huawei gizli numara engelleme

Birkaç seçeneğin yer aldığı kutucuk açılır. Engellenenler seçeneğine basıyoruz.

Huawei gizli numara engelleme

Engellenenler sayfası aşağıdaki resimdeki gibidir. Eğer bildiğimiz bazı numaraları engelleyecek olsaydık sağ üst köşedeki çark simgesine basacaktık. Fakat biz gizli numara engellemek istiyoruz bu yüzden sayfanın altındaki Arama engelleme kuralları seçeneğine basıyoruz.

Huawei gizli numara engelleme

Huawei telefonu yeni aldığınızda Arama engelleme kuralları sayfası aşağıdaki resimdeki ayarda gelecektir. Yani sizi numarası gizli  veya açık herkes arayabilir durumda olacaktır. Gizli/kısıtlanmış numaraları engelle seçeneğini aktifleştirdiğiniz zaman artık gizli numaralar veya başka bir deyişle özel numaralar sizi aradığında hatları meşgule düşecek ve size ulaşamayacaklardır.

Huawei gizli numara engelleme

Seçenekler arasında bir de Tüm yabancıları engelle şeklinde bir seçenek olduğunu göreceksiniz. Burada yabancı denilen şey rehberinize kaydetmediğiniz tüm numaralardır. Örneğin siz bir arkadaşınızı tanıyorsunuzdur ama numarasını rehbere kaydetmemişsiniz o ararsa yabancı numaradan aramış olur.

Eğer çevreniş genişse telefonla fazla vakit ayırıyorsanız Tüm yabancıları engelle seçeneği size pek uymayabilir. Çünkü bazı lüzumlu aramaların da önünü kesmiş olursunuz. Fakat kısıtlı çevreniz varsa veya telefonu çocuk kullanıyorsa Tüm yabancıları engelle seçeneğini aktifleştirmek avantajlı olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>