Casper Via m4 numara engelleme

Casper Via m4 telefonda numara engelleme özelliği bulunmaktadır. Sizi rahatsız eden kişiyi engelleyebilir, daha sonra isterseniz engellemeyi kaldırabilirsiniz.

Rehberinizde kayıtlı olsun veya olmasın sizi rahatsız eden  bir kişiyi engellemek için “Kişiler” butonuna dokunun.Rehberde kayıtlı kişiler ekrana verilecektir. Bunlardan birini seçmeyip telefonunuzun sağ alt köşesinde yer alan “Daha fazla” butonuna tıklayın. Yan yana üç adet nokta şeklinde bir sembolle gösterilmiştir.

“Daha fazla” butonuna tıklayınca size “İçe/Dışa Aktar”,  “Kara Liste”, “Ayarlar”, “Kişileri Birleştir” gibi seçenekler sunulacaktır. “Kara Liste” ye dokunun.

Casper Via m4 numara engelleme

Kara Liste ayarlarının yapıldığı bölüme geleceksiniz. Burada iki seçeneğiniz olacak. “Kara liste” ve “Anahtar kelime filtresi”. Siz “Kara liste” ye dokunun.

Casper Via m4 numara engelleme

Burada da size şu seçenekler sunulacak:

  • Arama geçmişinden seç
  • Mesaj geçmişinden seç
  • Kişilerden seç
  • Telefon numarası ekle

Engelleyeceğiniz numarayı en çabuk nereden bulursanız o seçenekten devam edebilirsiniz. Diyelim ki engelleyeceğiniz numaranın sizde bir kaydı yok, ne mesaj atmış ne de aramış, o zaman “Telefon numarası ekle” den devam ederek, engelleyeceğiniz numarayı yazar ve kara listeye eklersiniz.

Arama geçmişinden veya rehberden devam ederseniz seçtiğiniz kişinin hizasına tik atıp onu “Kara liste” ye yollayabilirsiniz.

 Casper Via m4 numara engelleme kaldırma

Bazen insanlar numara engellemeyi yapıyorlar ama daha sonra bu engeli nasıl kaldıracağını bilemiyorlar. Aslında numara engelini kaldırmak çok basit. Kişiler/Daha fazla/Kara liste yolunu takip ederek kara listenizde engellediğiniz numarayı bulup tikini kaldırmak veya kara listeden silmek suretiyle engeli kaldırmanız mümkündür.

Her ne kadar bu yazıda Casper Via m4 modelinde numara engelleme işleminin nasıl yapılacağı anlatılsa da benzer yazılımı kullanan diğer Casper modellerinde de aynı şekilde numara engelleme ve numara engelleme kaldırma işlemleri yapılabilmektedir. Burada anlatılan yöntemle şu Casper modellerinde numara engelleme yapabilirsiniz:

Casper Via a1

Casper Via m3

Casper Via f2

Casper Via g1 plus

Casper Via f1

Casper Via v1

Casper Via v2

Casper Via v3

Casper Via v4

Casper Via v5

Casper Via v6

Casper Via v7

Casper Via v8

Casper Via v9

Casper Via v10a

Casper Via m2

Casper Via e2

Casper Via a2

Casper Via a3

Casper telefonunuzda gizli numaraları, spam-reklam amaçlı aramaları engellemek için numara engelleme uygulaması indirmeniz gerekir. Sitemizde rehberde kayıtlı olmayan numaraların sizi rahatsız etmemesi için yapılması gerekenler diğer yazılarımızda yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>